Phone Email

Posvet ob Dnevu raziskovalcev 2023

October 11, 2023

V okviru Dneva raziskovalcev 2023 je kot uvod v leto mladinskega raziskovanja v Mestni občini Celje potekal posvet z naslovom Celje – mesto mladinskega raziskovanja: KAKO SPODBUJATI INOVATIVNOST PRI MLADIH RAZISKOVALCIH.

Posvet smo pripravili v sodelovanju z Srednjo šolo za strojništvo, mehatroniko in medije Šolskega centra Celje.

Na posvetu sta sodelovala nekdanja dijaka SŠSMM in uspešna raziskovalca Jernej Kolar in Andraž Ferleš, Roman Zupanc, mentor številnim mladim raziskovalcem in inovator ter Doroteja Vozelj iz Urada za intelektualno lastnino RS.

Program, ki so ga popestrili z glasbenimi točkami dijaki Šolskega centra Celja, je povezovala Maja Ratej, novinarka in voditeljica oddaje Frekvenca X na Valu 202 ter nekdanja GCC-jevka.

Inovativnost in raziskovalno delo mladih sta izrednega pomena za spodbujanje kritičnega razmišljanja, reševanje kompleksnih problemov in pripravo učencev in dijakov na uspešno prihodnost. Na posvetu smo ugotavljali, kako spodbujati inovativnost pri mladih, kako bo, čedalje bolj prisotna umetna inteligenca, vplivala na procese inovativnosti, dotaknili smo se področja zakonske ureditve intelektualne lastnine ter ugotavljali, kako raziskovalno delo mladih v srednjih šolah vpliva na karierno pot.

Skip to content