Phone Email

Humanitarna pomoč za Ukrajino

March 7, 2022

Mestna občina Celje se pridružuje akciji zbiranja humanitarne pomoči za Ukrajino in ukrajinske begunce v drugih državah. Zbirni center bo v prostorih Celjskega mladinskega centra na Mariborski cesti 2 in bo odprt od 3. do vključno 9. marca 2022.

Jutri, 3. marca, bo zbirni center odprt od 15. do 18. ure. V petek,  ponedeljek, torek in sredo bo odprt od 10. do 12. ure in od 15. do 18. ure. V soboto in nedeljo bomo sredstva zbirali od 10. do 12. ure. Zbrano pomoč bomo odpeljali v skladišče Civilne zaščite Celje, ki bo poskrbela za nadaljnji transport.

Za podrobnejše informacije lahko občani pokličejo na telefonsko številko 040 756 009 ali pišejo na info@mc-celje.si.

Da bo pomoč usklajena, dostojna in nenazadnje tudi varna, občanke in občane vljudno prosimo, da donirajo samo takšna sredstva, ki so v celoti uporabna. Hrana mora biti zapakirana v originalno embalažo, rok trajanja mora biti vsaj pol leta. Kompleti prve pomoči in reševalna oprema morajo biti delujoči, varni za uporabo in brez poškodb.

Ker je oblačil in obutve v drugih zbirnih centrih trenutno na zalogi dovolj, bomo v Celju zbirali higienske pripomočke, komplete prve pomoči, material za prvo pomoč, rjuhe in spalne vreče.

V zbirni center lahko prinesete tudi gasilsko reševalno opremo (cevi, elektro agregat, črpalke … in osebno reševalno opremo (gasilske čelade, rokavice, škornji …).

Občani in podjetja lahko pomagajo tudi z nakazilom na TRR Mestne občine Celje. Z zbranim denarjem bomo za pomoči potrebne Ukrajince kupili sanitetni material, zdravstvene pripomočke, komplete prve pomoči in podobno.

TRR: SI 56 0121 1010 0002 855

Sklic: SI 00 75108

BIC banke: BSLJSI2X

Koda namena: CHAR

Namen: Pomoč Ukrajini 

Celjani smo med pandemijo dokazali, da smo humanitarni, odprtega srca in da nam ni vseeno za stiske drugih ljudi. Verjamemo, da bomo tudi tokrat znali stopiti skupaj in po svojih močeh pomagati ljudem, ki so se zaradi vojne znašli v izjemno težkem položaju.

Skip to content